HIROSHI

HIROSHI

Sinds januari 2013 was ik een van de "trotse adoptieouders" van Lampongaapje Piep. 

Piep was in 2009 bij stichting Aap opgevangen na verblijf bij een particulier. Ze liep heel slecht door haar kromme armpjes en te korte beentjes door de Engelse ziekte. Door tekort aan zonlicht, slechte voeding en gebrek aan beweging waren haar ledematen sterk vergroeid. Waarschijnlijk heeft zij sinds haar jeugd in een te krappe kooi opgesloten gezeten. Helaas kon deze schade niet meer hersteld worden.
Bij stichting Aap heeft zij mede door alle donateurs nog een goed leven gehad en heeft zij vrienden kunnen maken met andere apen.
Zij is in november 2019 overleden op de leeftijd van 27 jaar. Fijn dat zij nog een aantal fijne jaren heeft gehad.

Mijn adoptie bij stichting Aap is nu voortgezet met Hiroshi, een Japanse Makaak, bij stichting Aap sinds 2009. Ook hij heeft een akelig vol rugzakje meegenomen;
Hiroshi werd achtergelaten om te sterven in een verlaten dierentuin. Voor de meeste dieren van de dierentuin was een nieuw onderkomen gezocht, niet voor Hiroshi. Hij heeft nog jaren in deze verlaten dierentuin geleefd en heeft dit overleefd omdat er mensen uit de buurt hem af en toe eten brachten.

Nog steeds worden miljoenen exotische zoogdieren illegaal verhandeld, als huisdier gehouden of wreed gebruikt in circussen. 

Stichting Aap is volledig afhankelijk van steun van hun donateurs, meld je aan als donateur, dan kunnen zij dieren in nood helpen!