Di Carino Micino is een kleine hobby cattery aan het randje van Amsterdam, naast Schellingwoude. Wij wonen in een rustige buurt en hebben een afgeschermde tuin waarin de katten regelmatig lekker kunnen chillen.

In 2011 zijn de eerste 2 Maine Coon dames hier komen wonen. Ki-Tara, de stammoeder van de cattery en haar halfzus Lee-Ann. Lee-Ann bleek niet geschikt als moeder en leeft nu als kolossale knuffel bij familie in Amsterdam Zuid waar ik haar af en toe nog graag bezoek.
Ki-Tara is gelukig nog steeds bij ons. Zij heeft 5  prachtige nestjes gehad en is in 2018 gecastreerd. Zij is nu een grumpy oma maar nog steeds erg gelukkig hier en helpt nog altijd graag met schoonmaken van de kittens bij een bevalling.

In de loop der tijd hebben wij nog een dekkater en een fokpoes aangeschaft. En 2 van de eerdere kittens van Ki-Tara, Fiona en Frannie, zijn hier gebleven om verder mee te fokken. Frannie heeft 1 klein nestje gehad maar bleek een zeer gestresste moeder helaas. Inmiddels is zij herplaatst en gecastreerd en nu heel erg gelukkig. Zo hadden we toen een cattery met  2 "open" poezen en 1 dekkater.

De dekkater is aangeschaft in 2013, Exceptionella's Archibald. Hij logeert sinds 2017 meestal in Koog aan de Zaan, bij familie, waar hij geen last heeft van zijn hormonen, alle aandacht voor zichzelf krijgt en over de aquaria waakt. Zo nu en dan is hij hier bij zijn dames. Hij is erg tevreden.

Afgelopen jaar is de knappe Exceptionella's Wolf onze cattery komen versterken. hij heeft 1 nestje verwekt bij Fiona, ook weer allemaal prachtige kereltjes zijn er afgelopen juli geboren. Wolf heeft nu een hormoonstaafje zodat hij (en de 2 jonge poezen Purrdey en Penny) rustig volwassen kunnen worden.

Purrdey hebben we gehouden uit het laatste nestje van Queen en Archie en Penny heb ik aangeschaft bij cattery van de Damyala's. ze zijn ongeveer even oud.

De kater en poezen zijn allen getest op HCM/PKD met echo en DNA erfelijkheidspakket bij van Haeringen. Zij komen ook uit geteste lijnen. Er zijn geen afwijkingen gevonden.

De katten krijgen Royal Canin Brokken. Eerst Mother and Babycat, dan Royal Canin Kitten, daarna Royal Canin Maine Coon Kitten en Maine Coon adult. Ook krijgen zij 's morgens en 's avonds  een beetje natvoer en dat vinden ze ook allemaal een feest (nou ja, bijna allemaal).

De kittens blijven na geboorte tot een week of 4, 5 boven in de slaapkamer, waarna ze naar de huiskamer in een grote ren verhuizen. Als ze allemaal zindelijk zijn mogen ze het hele huis verkennen. Ze mogen overal spelen, slapen, eten... ze slapen allemaal graag op bed.

Wanneer de kittens verhuizen hebben zij een stamboom van Neocat die wordt geleverd na castratie (volgens het koopcontract), zijn zij tweemaal ter controle geweest bij de dierenarts, ontwormd (4x) volgens schema, hebben zij 2x vaccinatie gehad (volgens schema), zijn zij ook gechipt door de dierenarts, en krijgen zij preventief een pipet voor vlooienbestrijding.

Wij verkopen kitens met een koopcontract waarin onder andere de overdracht van de stamboom wordt afgesproken en er worden garanties gegeven m.b.t. erfelijke ziektes. Ook wordt er een maand gratis verzekering bijgeleverd (voor inwoners van Nederland). De kittens krijgen verder een leuk kittenpakket van Royal Canin, een leuk speeltje en een eigen dekentje mee. En natuurlijk een zak vol liefde.

Maine Coons zijn zeer sociale dieren en zijn niet graag alleen. Vrij buiten lopen mogen zij voor hun veiligheid niet. Een afgeschermde tuin of balkon vinden zij heel fijn.

 

Happy 9-10-2017